pondělí 28. listopadu 2022

Score 26 - říjen 2022

Score číslo 26 bylo vydáno v únoru 1996 a právě z něj byla vybrána hra měsíce října. Rozhodování nebylo tentokrát snadné, ale nakonec zvítězila akční plošinovka Abuse od studia Crack dot Com. Andrej Anastasov jí v recenzi udělil hodnocení 8 z 10, což je velmi slušné. Moje hodnocení je bohužel nižší - 60%. Hra mě nebavila zdaleka tolik, jak jsem si pamatoval.

Posledně jsem sliboval výsledky čtenářské ankety pro srovnání, ale ta nakonec v tomto čísle není. Začneme tedy tradičním přehledem zajímavých recenzí:

  • Gabriel Knight 2 - dohráno, zopakovat
  • Warhammer: Shadow of the Horned Rat - dohrát
  • Dark Seed 2 - dohrát
  • CyberMage: Darklight Awakening - dohráno, zopakovat
  • Dark Eye - dohrát
  • Abuse - dohráno
  • This Means War! - dohrát
  • Rayman - hráno, dohrát
  • Cadillacs & Dinosaurs: Second Cataclysm - dohrát
  • Magic Island: Secret of Stones

Sekci klasika tentokrát okupují rovnou dvě hry, tedy vlastně spíš čtyři. Jedna stránka je věnována skvělé RPG trilogii Ishar. Druhá je věnována hře Elvira: The Mistress of the Dark. V obou případech jde o výborné hry, které si někdy musím pořádně zopakovat.

Článek Internet a čeština představuje dnes už výrazně menší, ale stále existující problém kódování znaků. Mnohem zajímavější je ale rubrika Síťové hry s povedeným popisem multiplayeru real-time strategií Warcraft 2 a Command & Conquer. Drobnou přílohou je popis budov C&C. Profil vývojářského studia tentokrát představuje firmu Bethesda - Teminator, Elder Scrolls, víc snad není třeba dodávat.

Velice zajímavé jsou i neherní rubriky. Hobby představuje stolní hru Necromunda, jakousi menší variantu Warhammer 40 000, kterou bych si někdy moc rád zahrál. Comics se věnuje akčnímu "hrdinovi" známému jako Soudce Dredd. Legendární komiks, ale nejde zrovna o mého oblíbence.

Do vkusu se mi naopak trefila Kultura a to knihou Mluvčí za mrtvé. Jde o pokračování slavné knihy Enderova hra od Orsona Scotta Carda. Tu jsem již dříve četl, dokonce dvakrát, ale k dalším knihám z tohoto univerza jsem se nikdy nedostal a musím rovnou říct, že to byla chyba. Mluvčí za mrtvé je sice značně odlišná kniha a především z počátku mě to dost překvapilo. Odlišná ale neznamená horší, v některých ohledech dokonce naopak a po dočtení musím chválit a rozhodně doporučovat. Navnadilo mě to tolik, že jsem rovnou pokračoval Enderovým stínem a sbírkou První setkání. Ty jsou podobnější původní knize a stále se výborně čtou. Aktuálně pokračuji třetím dílem hlavní řady jménem Xenocida.  

Obsah CD nenabízí žádné překvapení, takže doporučím pouze další díl Pařeniště. Ze zajímavých demoverzí bych zmínil Descent 2, Heroes of Might and Magic nebo Command & Conquer.

Žádné komentáře:

Okomentovat