čtvrtek 23. března 2023

Anorakův týden 9/2023

Nedlouho po předchozí souhrnu jsem dokončil Ninja Princess. Asi není moc co dodat nad rámec minulého článku. Každopádně jsem si hraní užil, musím se k automatovkám vracet pravidelněji. Komentář k příbehu princezky Kurumi zde. Konečně jsem také okomentoval dlouho dohraný Colossal Cave. Původně jsem plánoval se k hraní vrátit a získat poslední achievement, ale k tomu už asi nedojde. Hru každopádně stále sleduji, především její vývoj a přidávání ústupků mladším hráčům a moderní době.

Strife - neoficiální rozšíření Return of the Order

Dokončil jsem také Strife: Veteran Edition a pro hru mám samou chválu. Už tak zajímavý a povedený originál je vhodně modernizován. Tato edice navíc nabízí možnost návratu k původní verzi včetně chyb. Osobně jsem ale hrál novou verzi včetně oprav a nového obsahu. Potěšil především nový level, který je hezky ukrytý a docela náročný. Jeho kompletací je ovšem podmíněn zisk tří talismanů, které celkem výrazně pomohou dalšímu postupu. V této edici se také nachází původní demoverze. Tu nevím zda doporučit, obsah se jen mírně liší od začátku plné hry. Každopádně jsem ji prošel. Celkově ale mohu Strife i jeho Veteran edici doporučit. Komentář zde.

Vzhledem k tomu, že jsem Strife od prvotního hraní opomíjel, tak na rozdíl od Dooma, Heretica nebo Hexena nemám nahrané ani žádné modifikace a rozšíření. Dohraní Veteran Edition je tak ideální příležitost to napravit, i když pod touto verzí nic z toho hrát nelze. To, že je Strife hodně opomíjený titul dokládá i množství nového obsahu. Na rozdíl od výše zmíněných her se zde bavíme o jednotkách projektů. Je to škoda, hra má určitě potenciál.

Začal jsem jediným větším projektem a to Strife: Absolute Order. Jde o šest nových levelů s příběhem točícím se okolo osvobození dalšího městečka. Lokace jsou pěkně navržené a využívají snad všech prvků hry. Oproti originálu jsem měl trochu problém s orientací, ale nic hrozného. 

Další projekty už obsahují maximálně dvě mapy. Raiding the Dam je jeden obří komplex nabízející více než 200 protivníků a celkem vysokou obtížnost. Dohrání této jediné mapy zabralo celé dvě hodiny. Return of the Order je dvojce menších lokací s méně protivníky, ale velmi nápaditým průběhem. Pokud budu mít náladu a čas, vyzkouším ještě single mapu Day of the Acolyte.

Pustil jsem se do znovu hraní Someday You'll Return. Hru jsem zkoušel již při vydání, ale skončil zhruba ve čtvrtině. Aktuálně ovšem vyšla nová verze, Director's Cut, takže začínám od znova. Aktuálně jsem zhruba na předchozí úrovni. Průchod je asi o něco plynulejší, ale neustále se utvrzuju v tom, že na horory moc nejsem. Hra ale stojí za to překonat trochu nepříjemných pocitů, už jenom zasazení je prostě skvělé. Prostředí moravských lesů, starý tábor nebo bunkr je pro našince známé a nostalgické.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat