neděle 30. dubna 2023

Score 31 - duben 2023

Čtvrtou desítku načínáme časopisem vydaným v červenci 1996 - Score 31. Tentokrát čtenáře nečekají žádné velké změny. Hrou měsíce High-Voltage byla zvolena adventura Bud Tucker in Double Trouble od Merit Studios. Hra nedostala hodnocení, protože se ještě čekalo na vydání češtiny, ale recenze vyznívá celkem pozitivně. Mé dojmy jsou bohužel slabší, hře jsem dal pouze lehce nadprůměrných 55%. 

Tentokrát nás čekají rovnou dva rozhovory. První je s firmou Intelligent Games o, v tomto čísle rovnou recenzované, hře Azrael's Tear. Druhý se her týká spíše okrajově, jeho tématem je totiž film Síť. Na otázky odpovídá představitelka hlavní hrdinky Sandra Bullock a režisér Irwin Winkler. Doprovodné materiály jsou k dispozici na CD a nechvalně proslulé disketě. Ta totiž obsahovala virus, naštěstí nijak moc nebezpečný, který zablokoval počítač do vložení kódu z videokazety s filmem. Na omluvu a kód si čtenáři počkali do čísla 33. Tomuto problému jsem se naštěstí vyhnul, kupoval jsem totiž časopis bez přílohy. Síť byl mimochodem můj první film ve formátu VideoCD, buhužel ho teď nějak nemohu najít.  

Rubriku Preview uvádí dvojstrana pojmenovaná Co chystá Gremlin Interactive s představením tří titulů - Realms of the Haunting, SandWarriors a Hard War. Podobná zrychlená představovačka je podle mě dobrý nápad. Dále zaujme preview na další díl Texe Murphyho Pandora Directive, adventuru Calahan's Crosstime Saloon, druhý díl povedené akce Crusader: No Regret a nejhorší "general" od SSI Star General. 

Recenzí je i tentokrát celkem dost, ale z úctyhodných 32 bych vypíchl pouhých osm.

  • Azrael's Tear - dohrát
  • Warhammer: Dark Crusaders - dohrát
  • Bud Tucker - dohráno
  • Space Hulk 2 - hráno, dohrát
  • Gender Wars - dohrát
  • Deathkeep Dungeon - hráno, dohrát
  • Battlegroung: Waterloo - dohrát
  • Time Commando - dohráno, zopakovat

Warhammer je tentokrát zastoupen rovnou dvakrát, mimo Dark Crusader totiž do tohoto univerza patří i Space Hulk. Waterloo je již třetím dílem strategické série Battleground od Talonsoftu, která zatím sbírá slušná hodnocení, ale později se recenzentům přejí. Ono vydat devět dílů za pět let je šílené i na dnešní poměry.

Klasikou je v tomto čísle u nás hodně populární francouzská adventura Gobliiins. Popisovaný komiks a vlastně ani film Maska mě nikdy nezaujal, ale v Technoboxu je celkem zajímavý článek o dobových zvukových kartách. 

Posledně představená rubrika PlayStation trochu nabobtnala. Kromě dvoustrany novinek přináší rovnou šest recenzí z nichž mě ale opět žádná hra nezaujala. Posuďte sami - Actua Soccer, Lone Soldier, Total Eclipse Turbo, Primal Rage, Striker'96 a Criticom. Povedenější jsou jen fotbaly, ale sportovní hry zrovna moc nevyhledávám. 

Rubrika Kultura představuje hudebníka George Michaela a film Zvláštní dny. CD nad rámec již zmíněného a hromady demoverzí přináší především další číslo diskmagu Pařeniště.



Žádné komentáře:

Okomentovat