středa 8. ledna 2020

Indiana Jones and the Relic of the Viking

Začátek nového roku zpestřil trochu opožděný, ale velice povedený vánoční dárek. Autoři připravovaného duchovního fanouškovského pokračování hry Indiana Jones and the Fate of Atlantis uvolnili minihru/demo Indiana Jones and the Relic of the Viking.
Ve hře se Indy vydá hledat ztracený artefakt do Norska. Během půl druhé hodiny trvajícího dobrodružství na hráče čeká několik překážek v krásně nakreslené krajině. Atmosféra Norska je vystižena krásně, nad fjordem se v kopcích vyjímá tradiční sloupový kostel jehož typická výzdoba je vhodně zakomponovaná do hry. Vzhledem k rozsahu je obtížnost nižší a v několika málo lokacích není problém najít pokračování. Grafika, zvuky i celková hratelnost dostojí slavnému předchůdci a já se nemohu dočkat plnohodnotného titulu Raiders of the Seven Cities of Gold.
Sloupový kostel v Norsku
Po dohrání se ještě jako bonus odemkne stará demoverze z roku 2010. Ta zabere zhruba 15 minut a je technicky na mnohem nižší úrovni, vycházející spíše z Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure. Jediná její přednost je intuitivněji fungující pravé interaktivní tlačítko myši, které v nové verzi ani automaticky neotevře dveře. Přesto je toto demo milá pozornost.
Staré demo
Hru stahujte z oficiálních stránek tvůrců. Jde o zážitek, který stojí za to. Samostatná původní demoverze lze stáhnout již jen na archive.org.

Žádné komentáře:

Okomentovat