středa 5. února 2020

Intellivision Amico - Moon Patrol demo

Na mobilních telefonech je skrze aplikaci Amico Club k dispozici demoverze předělávky Moon Patrol. Vše je zdarma k dispozici pro kohokoli s operačním systémem Android nebo iOS. Stojí to za vyzkoušení?
Původní Moon Patrol vyšla v roce 1982 na automaty. Během následujících let se rozšířila na řadu dalších platforem od Atari 2600 přes MSX po PC. O úspěchu hry svědčí, že se portu dočkal například i počítač TI-99/4A. Ač se Moon Patrol dočkal mnoha portů i neoficiálních předělávek (Moon Buggy, Lunar Rover Patrol) tak na původní Intellivison nikdy nevyšel. Až v roce 2007 vznikla homebrew verze Space Patrol. Je tedy překvapivé, že první hratelná ukázka hry pro Intellivision Amico je právě Moon Patrol.
Moon Patro pro Atari 2600  zdroj:mobygames.com
Demoverze samotná je dost krátká, ale daný úsek lze hrát stále dokola a zvyšovat výsledné skóre. Autoři rozhodně zaslouží pochvalu, hra je krásně plynulá a grafika působí pěkně. Na výběr jsou dva druhy ovládání - virtuální tlačítka nebo naklápění. Oboje funguje dobře, rychle přejde do krve a není problém dosáhnout slušných úspěchů. Já se rozhodně bavil, a navzdory minutové herní době, jsem se hrou strávil více než půl hodiny.
Moon Patrol v Amico Clubu  zdroj:Google Play
Pro připomenutí, Amico má vyjít již letos a dle dalších ukázaných her, Astrosmash a Night Stalker, se začínám těšit. Hratelnost připravovaných titulů je rychlá, vhodná pro více hráčů a s jednoduchým ovládáním - přesně jako to bylo dříve, ale v grafice kterou skousne více dnešních hráčů. Vypadá to, že nás čeká konzole vhodná pro celou rodinu nebo na akce. Hry mají být levné, jen jsem zvědav na cenu konzole.

Žádné komentáře:

Okomentovat