pátek 13. března 2020

Half-Life: Before

Before je krátká, ale celkem zajímavá modifikace pro Half-Life. Herní doba je zhruba půl hodiny až hodina. Proto se hodí jako jednohubka, když člověk nechce rozehrávat nic dlouhého. Before patří mezi několik modifikací, které jsou dostupné na Steamu, takže jeho instalace je rychlá a snadná.

Na Steam se Before dostal díky již zrušené službě Greenlight. Jako agent z laboratoří Black Mesa jménem Andrew Winner máte za úkol získat artefakt z paralelního světa. Mělo by se jednat o ten, co způsobí na začátku Half-Lifu invazi. Artefakt se nachází na lodi a hráčovým úkolem je se prostřílet přes monstra i vojáky.
Jde tedy jen o palubu lodi, několik málo místností a nechybí ani finální boss. Navzdory krátkosti je nepřátel hodně druhů a i počet zbraní je dostatečný. Technicky je modifikace na slušné úrovni. Obsahuje novou grafiku, hudbu, pozadí pro menu i povedené závěrečné titulky. Průchod je založen pouze na akci, na lodi je pouze jedna spřátelená postava.
Přestože nejde o nijak propracovaný projekt a nemůže se rovnat se slavnými modifikacemi jako They Hunger, mě hraní potěšilo. Mám rád mody rozšiřující příběh a pozadí původních her, které moc nemění originál. V tomto je Before plně vyhovující a vzhledem k délce určitě stojí za zkoušku.




Žádné komentáře:

Okomentovat