pátek 3. března 2023

Anorakův týden 07/2023

První handheldový díl série God of War Chains of Olympus je dohraný. Jde totiž o kratší záležitost než velké díly a to nejen rozsahem jednotlivých lokací, ale i celkově. Hra si ovšem zachovává kvalitu a koho bavily běžné díly, zde dostane to samé. Sice v trochu slabší grafice, ale zase bez otravných částí typu časové limity a dlouhé QTE. Ve výsledku tak jde o příjemné překvapení a zajímavé rozšíření Kratova příběhu. Komentář zde

Serious Sam: Siberian Mayhem

Koncem února pro mě také trochu neplánovaně začalo jakési FPS období. Nejprve jsem se pustil do datadisku pro Serious Sam 4 - Siberian Mayhem. Ten je z větší části dílem moderů a navazuje na modifikaci Red Day (zatím jsem nehrál, ale mám v plánu). Pět úrovní nevypadá jako moc, ale jejich rozsah je velmi slušný. Naštěstí ale ne tolik jako v původní hře a navíc je zde prostor dobře využit. Všude je něco zajímavého a průzkum se tak vyplácí a baví. Také změna zasazení je fajn, zasněžené prostředí je příjemnou změnou oproti prosluněným oblastem, které jsou pro Sama typické. Komentář zde

V Retro klubu se v březnu hraje bondovka Goldeneye 007 z Nintenda 64. S touto hrou mám minimální zkušenost, takže se na průchod těším. Zatím mám za sebou šest misí a po zvyknutí si na specifické ovládání se bavím. Oceňuji také, že vyšší obtížnost znamená více úkolů v jednotlivých misích. Obecně nejde jen o prostřílení se na konec, ale vždy máte za úkol i nějaké zajímavější věci. Od focení, přes stahování dat, po umísťování náloží a dokonce i omezování civilních ztrát. Obtížnost je pro mě daná především nezvyklým ovládáním, ale po pár potupných úmrtích si už zvykám.

Třetí FPS je Strife, který byl vybrán ze stránek Score 30. Jde o zapadlejší titul využívající engine Dooma. Hra ve své době přinesla větší důraz na příběh, rozhovory a otevřenější svět plný úkolů. Původní verzi jsem ve své době dohrál, takže tentokrát sáhnu po modernizované Veteran Edition od specialistů Nightdive. Tato verze je založena na enginu Chocolate Strife respektive Chocolate Doom, který si zakládá na věrném přenesení původních her na moderní systémy. Veteran Edition obsahuje řádku vylepšení za účelem modernějšího zážitku, ale některé úpravy jdou po vypínat a dokonce lze obnovit i originální chyby. K dispozici je i nová tajná úroveň, takže hra má smysl i pro znalce originálu. Zatím jsem sotva začal, takže podrobnější dojmy až příště.

Takže tři FPS v krátké době, k tomu tradičně nový wad pro Doom (tento měsíc Fragport), to je slušná žánrová převaha. Aby to nebylo tak monotematické, nechal jsem se zlákat komentářem RomcaT na Pixel Puzzles: Japan. Složení devatenácti obrázků s 60 až 350 dílky bude dobré odreagování od akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat