čtvrtek 8. června 2023

Anorakův týden 16/2023

Za hlavní úspěch uplynulého týdne bych označil dokončení projektu Larry 1. Dohrál jsem Softporn Adventure, z které se vyklubala průměrná textovka na které oceňuji především velmi přívětivé zpracování. Celkové vyznění je lehce odlišné díky nepřítomnosti grafiky a troše nadpřirozených prvků. Komentář zde. Z posledně ještě dlužím komentář k Reloaded remaku. Na závěr jsem se pustil do Las Vegas, což je celkem věrné zpracování původní textovky doplněné o grafiku ve stylu Hi-Res adventur Sierry. Hra vyšla pouze pro Japonsko a na u nás málo známé platformy FM-7, PC-88, PC-98 a Sharp X1. Hrál jsem verzi pro X1, ale rozdíly mezi nimi zřejmě nejsou. Překvapivě se to dalo i bez anglického překladu, především díky anglickým názvům předmětů a možnosti zadávat anglické příkazy. Zbývající texty vyřešil překladač a pár záseků YouTube. Grafika je překvapivě povedená a už kvůli ní stojí hra alespoň za prohlédnutí. Celkově jde o jednu z nejpovedenějších variant tohoto příběhu. Komentář zde

Las Vegas na Sharp X1

V Armored Core: Project Phantasma jsem v režimu Arena pokročil asi o 15 míst a už nějak nemám motivaci se k hraní vracet. Dám tomu ještě trochu času, třeba dostanu náladu, ale spíše přejdu na druhý datadisk Master of Arena. Ano, název nevypadá lákavě, ale příběhový režim prý hra obsahuje. 

Posledně nedošlo na zmínění her pro tento měsíc. V Retro klubu tentokrát došlo na beat'em up akce z prostředí Dungeons & Dragons od Capcomu, konkrétně Tower of Doom a Shadow of Mystara. K hraní jsem se ještě nedostal, snad dnes nebo o víkendu, ale těším se. V projektu Zahrajem vybral Sledge strategii Z od slavných Bitmap Brothers. Aktuálně jsem dohrál pátou misi z dvaceti a je to stejná zábava jako dříve. Ani nevím zda jsem se tenkrát na DOSu dostal na konec. Hratelnost je velmi rychlá a extrémně záleží na prvních okamžicích mise. Nesmí se váhat a okamžitě začít obsazovat vozidla a okolní sektory. 

Také již vyšlo Diablo IV, takže nějaký čas musím hrát s manželkou. Překvapivě to vypadá na velmi povedený díl a ani start nebyl nijak problematický. Hra je plná side questů, eventů a dalšího nepovinného obsahu, což velmi oceňuji. Vždy jsem jen pár základních úkolů považoval za velký nedostatek série. Hrajeme pomalu a celkem důkladně, takže to bude na dlouho vzhledem k předpokládanému rozsahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat