čtvrtek 25. března 2021

Anorakův týden 12/2021

Dohrál jsem Star Wars Jedi: Fallen Order a stále platí, co jsem o hře napsal minule. Určité prvky považuji za špatně zvládnuté, ale spíš otravné a zbytečné než vyloženě problematické. Jako celek hra nepůsobí špatně. Větší část hraní jsem si užil, prošel si slušný příběh a v zásadě můžu hru doporučit. Podrobněji v komentáři.

Rozehrál jsem další titul z EA Play, tentokrát 3D plošinovku Fe. Jde o první hru v programu EA Originals, který se zaměřuje na podporu malých vývojářů. Fe má krásně stylizovanou grafiku a atmosféra lítá od roztomilé po děsivou, přesně podle situací ve kterých se hlavní zvířátko ocitá. Hratelnost je příjemná a prvky metroidvanie podporují průzkum zajímavého prostředí.

Především jsem se pustil do prvního Police Questu. Pro mě jde o nejméně prozkoumanou sérii od Sierry a pokud mě paměť neklame, nikdy jsem žádný díl nedohrál. Začal jsem samozřejmě původní AGI (EGA) verzí, ale kvůli nemalým rozdílům a herní výzvě se později pustím i do SCI remaku. Hra přináší práci policisty se vším všudy a je tak nutné dodržovat patřičné postupy. Povedený manuál naštěstí nabízí dostatek informací a mapa ulic zase usnadňuje orientaci ve městě. Obával jsem se řízení policejního vozu, ale zatím to není žádný problém. 

Pomalu také končím s testováním Nether Earth, už jen zkouším různé neoficiální verze. Pokud mi do toho něco nepřijde, tak o víkendu dopíšu článek včetně malého překvapení. Zaujal mě také projekt předělání hry Eye of Beholder pro Commodore 64. Hrát to asi nikdy nebudu, ale vypadá to zajímavě. Nechal jsem se také zlákat Sledgem a jeho projektem Retrocities. Po několika změnách pracuji na fan webu série Zork. O té toho moc na českém webu není a HTML 3.2 se k podobnému tématu hodí. Snažím se stránky tvořit co nejvíce dobově, ale moderní rozmazlenost je prostě znát a je to náročnější než bych čekal.




2 komentáře:

  1. Wow, web o Zork sérii! Těším se :)
    ad PQ1 - jo,ta důslednost na policení procedury mě občas dováděla k šílenství, ale když to člověk ví, dá se to. Horší pro mě byla jízda autem, tu jsem moc nedával.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas tak moc neočekávej, jde jen o malou fan stránku ve starém stylu. Informací nad rámec třeba DH tam moc nebude.
      Ta jízda je zatím překvapivě bez problémů, nejhorší je parkování a to naštěstí nemusí být moc přesné. Ale bez numerické klávesnice by to nešlo, což je pro Sierra advetrury klasika.

      Vymazat