pátek 3. prosince 2021

Anorakův týden 40/2021

Tento pravidelný týdenní přehled píši po více než měsíci, měsíci kdy jsem zanedbával nejen blog, ale i hraní obecně. Kombinace karantén a nemocí kolegů s nemocí v rodině byla náročná a po 14 hodinách v práci následovaly rodinné povinnosti a na nic dalšího už nebyla síla. Teď už ale opravdu doufám, že se vše vrátí k normálu a víkend tomu již opravdu nasvědčoval.

Daedalus Encounter  zdroj: mobygames.com

Před koncem měsíce jsem se intenzivně vrhl na Daedalus Encounter, hru měsíce na High-Voltage. Jde o FMV adventuru lehce nadprůměrných kvalit. Slušné herecké obsazení (Tia Carrere) doplňují zábavné hlavolamy a příležitostné části s volnějším pohybem také neurazí. Hru sráží především nepovedený systém ukládání. Na špičky žánru nedosahuje, ale za zahrání Daedalus Encounter stojí. Komentář klasicky na Databázi her. Na prosinec byl hrou měsíce zvolen první díl Need for Speed.

Po dlouhé pauze jsem také dokončil Red Alert 3, před touto dlouhou odstávkou už moc nechybělo. Hra navazuje na své předchůdce, od začátku je jasné co od ní očekávat. Přesto obsahuje několik novinek. Nejzajímavější je přítomnost tří hratelných stran a spolubojovník v každé misi. Rok vydání se pozitivně projevil na kvalitě tradičních filmových sekvencí a těšit se můžete i z pohledu na známé herce. Komentář zde.

Jak nebyl čas na hraní, tak díky cestování a podobným prodlevám jsem dost četl. Na doporučení jsem se odhodlal vyzkoušet žánr LitRPG a začal sérií Cesta šamana od Vasilije Machanenka. Už první díl, Úkol přežít, mě celkem chytl a aktuálně čtu již pátý díl. Série nejvíce potěší hráče World of Warcraft a podobných fantasy MMORPG. Sice je vše více vyspělé než dnes, ale zážitky v herním světě jsem si dokázal perfektně představit a šlo o skvělou četbu při nemožnosti sám hrát. Nejde samozřejmě o žádné literární veledílo, ale autor píše čtivě a chytlavě. Ano, jsou tam nelogičnosti a podivnosti, ale nic co by kazilo zážitek. I postavy jsou povedené a není problém si je oblíbit. Rozhodně doporučuji, dojedu sérii a klidně se hned pustím do další knih v tomto žánru.

Z novinek zmíním pouze nejaktuálnější a to vydání velké aktualizace pro Quake Remaster. To přináší dvě velké novinky. První je nový režim Horde zaměřený na kooperaci. Druhá je přidání nového rozšíření, konečně. Volba padla na add-on Honey od Christiana Grawera, který je v současnosti zaměstnán v MachineGames. Jde o projekt z roku 2012, který byl upraven pro nové vydání. Do příštího týdne zkusím rozšíření projet.

Žádné komentáře:

Okomentovat