pátek 17. prosince 2021

Anorakův týden 41/2021

Za posledních 14 dní jsem svůj herní čas dělil především mezi tři hry. Hlavní porci dostal Resident Evil 2 Remake. Tato verze je stejně skvělá, jako byl ve své době originál. Autorům z Capcomu se i přes množství změn podařilo udržet kvalitu hry a i když je herní zážitek odlišný, tak atmosféra je stejně skvělá. Na první průchod jsem zvolil Leona a aktuálně mám rozjetý scénář B za Claire. Obě linie jsou dostatečně odlišné, takže není problém hrát obě hned po sobě. Obrácený postup už nejspíš moc odlišný nebude, takže ho asi nechám na případné znovu-hraní v budoucnu. Každopádně, po dokončení hlavního příběhu, musím vyzkoušet ještě další módy které hra nabízí. Moderní ovládání je pohodlné a grafika prostředí je pěkná. Bohužel postavy se povedly méně, nic hrozného, ale je vidět jistý kontrast.

Quake add-on Honey

Pár hodin jsem strávil s Need for Speed a to hned ve třech verzích. Konkrétně jde o klasickou PC, Special Edition na PC a původní 3DO. Rozdíly mezi 3DO a PC jsou opravdu velké, od obsahu přes grafiku až po jízdní model. Společná je zábavná hratelnost a skvělé představování jednotlivých vozů. Dám hrám ještě nějaký čas a pak vypotím nějaké podrobnější srovnání.

Po dočtení minule popisované série Cesta šamana jsem dostal chuť na World of Warcraft. Chvílemi jsem tedy navštěvoval Azeroth, konkrétně ve verzi Burning Crusade Classic. Starší hratelnost má stále co do sebe, vše je pomalejší a náročnější, hraní vyžaduje více pozornosti a hráč je tak mnohem ponořenější do hry. Doufám, že půjde jen o chvilkovou vzpomínkovou návštěvu a že ve hře neuváznu na dlouho. Naštěstí mě láká řada dalších titulů, takže stovky hodin něčeho dost známého nevypadají až tak neodolatelně.

Minule jsem také zmiňoval nový add-on do Quake Remaster - Honey. Z toho jsem nakonec trochu zklamaný. Mimo obvyklé úvodní mapy totiž obsahuje pouhé dvě úrovně. Ty jsou sice dost rozsáhlé a architektonicky zajímavé, ale je to prostě málo. Ale jde o obsah zadarmo, takže co. Za zahrání určitě stojí, mají vysokou obtížnost a hrají se dobře.  

Z událostí bych rád zmínil akci firmy Slitherine. Specialisté na strategie opět nezklamali a v budoucnosti se můžeme těšit na řadu zajímavých projektů. I díky slavným licencím se těším na Terminator: Dark Fate - Defiance, Stargate: Timekeepers, Starship Troopers - Terran Command, díky předloze se nejvíce těším na Hvězdnou bránu. Ale dobře vypadají i Panzer Corps 2: Pacific, Modern Naval Warfare a Headquarters World War II. Téměř žádné jejich hře jsem nevěnoval tolik času abych byl spokojený, ale všechny mě opravdu baví. V mých očích jde o takové moderní SSI, samozřejmě bez RPG.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat