pátek 25. února 2022

Anorakův týden 07/2022

Hlavní náplní uplynulého týdne bylo hraní druhého dílu Dungeon Mastera. Nebudu chodit kolem horké kaše, hra je to opravdu výtečná. Posun v grafice, možnost dvou zbraní a obchodování jsou příjemná zlepšení. Bohužel komplikovanější přístup ke kouzlení, někdy až moc rychlý respawn nepřátel a nevyvážená obtížnost ke konci hry zážitek trochu kazí. Zachována zůstala především skvělá atmosféra, nápadité lokace a systém skládání kouzel. Také výcvik postav zůstal zachován, bohužel import z prvního dílu není možný. Oba díly Dungeon Mastera musím doporučit všem fanouškům žánru, jde opravdu o zásadní tituly. Komentář zde

Dungeon Master II 

Final Fantasy jsem tentokrát mnoho času nevěnoval, pouze jsem pocvičil postavy v prvním díle. Level 34 už považuji za dostatečný a budu pokračovat dále v příběhu. Znovu musím zmínit i hru Hrot, do které byl přidán další nový level. Vývoj druhé epizody je tak již v polovině. Také bych rád upozornil na znovu probíhající festival demoverzí na Steamu. Já tentokrát asi nebudu mít moc času něco vyzkoušet, ale řada titulů vypadá zajímavě -  Last Oricru, Turbo Overkill, Crossfire: Legion nebo Daymare 1994.

Po nějaké době jsme se také vrátily ke společnému hraní s manželkou. Hrajeme plošinovku Unravel Two ve verzi na Nintendo Switch. Po prvních třech kapitolách oceňuji především skvěle vyřešenou kooperaci a líbivou stylizaci. Atmosférou hra pěkně navazuje na první díl. Obtížnost je, alespoň zatím, spíše nižší.

Mnozí si možná vzpomenete na sérii článků od Pavla Tišnovského na root.cz o historii počítačových her. Část obsahu byla vydána také jako kniha Prehistorie počítačových her 1958-1988, kterou jsem rozečetl. Zatím jsem celkem na začátku, ale obsah zřejmě doslova souhlasí s články. Moc mi to nevadí, protože si náplň pamatuji jen částečně, ale pokud to někdo četl nedávno, tak kniha zřejmě nemá význam. Každopádně jde o trvanlivější a lépe čitelné shrnutí historie, než na webu.


Žádné komentáře:

Okomentovat