sobota 5. září 2020

Přírustek do sbírky: Roberta Williams Anthology

Po delší době jsem si zase udělal radost a pořídil si nové hry v pěkných baleních. První z nich je Roberta Williams Anthology. Krabice byla ještě ve fólii, takže jsem si užil vybalování se vším všudy. Roberta Willaims spolu se svým manželem založila mou oblíbenou firmu Sierra a má na kontě více než 20 her. Většina titulů vyšla před rokem 1990 a jejich sehnání není zrovna levné a tak jsem rád, že se mi do rukou dostalo tohle pěkné souhrnné vydání.

Nejstarší část obsahu tvoří čtyři tituly pro Apple II - Mystery House, Mission: Asteroid, Wizard and the Princess a Time Zone. Spouští se pomocí přbaleného emulátoru. Hrál jsem pouze první dvě a rozhodně za to stojí. 

Celou polovinu obsahu tvoří prvních sedm dílů série King's Quest. Skvělé hry jejihž dohrání si postupně kompletuji. Za zlatý hřeb kolekce považuji oba díly Laury Bow. Jsem rád, že konečně vlastním fyzické verze a mám pěkný důvod si hry po letech zopakovat. Poslední hrou je Mixed-Up Mother Goose, adventura určená pro mladší publikum. Nehrál jsem, ale vypadá dobře.

Jako bonus je přiložena ukázka her Phantasmagoria a King's Quest VIII. To vše se roztahuje na celých čtyřech CD. Manuál má 112 stránek a kromě popisu jednotlivých her a jejich coverů obsahuje rozhovor s Robertou z roku 1984. Jediná škoda je černobílé provedení.


Další obsah je pouze standardní - nezbytná registrační karta a firemní katalog. Katalog je plně barevný a bohužel obsahuje velké množství titulů, které bych do sbírky ještě chtěl.

Minimální požadavky kolekce jsou velmi rozumné. Stačí procesor 486 na 33MHz, 8MB RAM, SVGA grafika s rozlišením 640x480, SoundBlaster kompatibilní zvukovka, klávesnice a myš. Podporované operační systémy jsou od DOSu po Windows 95.

Tenhle přírůstek mě opravdu potěšil a pro zájemce krásně ilustruje vývoj adventur. Další novou krabici si ukážeme příště.

5 komentářů:

  1. Gratulace :) Vypadá to pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká kolekce. V zápalu sběru krabic jsem myslel, že budu sbírat i krabicovky adventur, ale brzy mě to přešlo, protože poshánět jednotlivé krabice všech těch Questů je šílenství. Tyhle kompilace jsou u adventur ideální řešení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kompilace rád, často jsou to hezké kousky. A odolat něčemu, co obsahuje hry od jedné z mých nejoblíbenějších autorek adventur prostě nešlo. Jinak se snažím sbírky co nejméně rozšiřovat, není místo a to co je zabírají knihy.

      Vymazat
  3. Když jsme u těch kolekcí, máte tu od Adventure Softu - Horror Pack? Je to bigbox, funglovka a obsahuje obě Elvíry a Personal Nightmares.I když dívám se, že už to mají vyprodané. Mě to vyšlo i s poštovnum na 550 kč, což mi přijde úžasný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, ale vypadá to pěkně. Nechceš to nafotit a něco o tom napsat?
      Mám tu ještě jednu novou kolekci a snad se o prodlouženém víkendu dostanu k článku.

      Vymazat