čtvrtek 20. ledna 2022

Anorakův týden 03/2022

Jak jsem psal minule, tak se stalo. O víkendu jsme se plnohodnotně pustil do Star Trek: A Final Unity a v pondělí ráno bylo dohráno. Hra je opravdu skvělá, jako adventura funguje perfektně. Jednotlivé výsadky se postupně propojují a vedou k velkému finále. Tahle část mohla být klidně delší, vůbec bych se nezlobil ani za dvounásobek misí, klidně bych zařadil i nějaké nesouvisející s hlavním příběhem. Část hry odehrávající se přímo na Enterprise je sporná. Jako velký fanoušek Star Treku jsem si užil zkoušení různých systému lodě a procházení celkem obsáhlé databáze. Ale herní využití při navigaci nebo boji je už horší. Je to nepohodlné a neefektivní. Naštěstí lze většinu akcí delegovat příslušným důstojníkům. Chápu, že vesmírné souboje k Star Treku také patří, ale v adventurách bych je zpracoval jako animace. Ty má hra povedené a pár soubojů v nich by bylo fajn. 

Star Trek: A Final Unity

Potěší správné nadabování postav, což je vzhledem k možnosti sestavit si svůj výsadek výkon. Grafika mě popravdě moc nenadchla, prostředí jsou sice fajn, ale postavy se moc nepovedly. Ovládání je dobré, oceňuji stylový interface, akorát inventář je dost nepohodlný. Celkově jsem ze hry nadšen a rozhodně ji mohu doporučit. Komentář zde.    

Po třech adventurach a jednom dungeonu jsem se rozhodl trochu zrelaxovat u FPS a co je větší odpočinek než Serious Sam. Pustil jsem se do čtvrtého dílu a zatím tedy žádný zázrak. Hra není vyloženě špatná, ale stejně jako trojka nějak neumí zaujmout. Člověk si řekne, jasně zastaralý koncept, který dnes už neobstojí. Ale tak to není, při zkušebním spuštění HD verze prvního dílu naskočila zábava okamžitě. Prostě se mezi druhým a třetím dílem se ze série cosi vytratilo. Také technická stránka není moc povedená, hra sice nevypadá špatně, ale textury neustále doskakují, stačí se otočit. Abych jen nehanil, tak vedlejší úkoly jsou dobrý nápad, odemykání schopností také a potěší i některé secrety. Jsem celkem zvědavý co hra nabídne dále.

Během uplynulého zhruba měsíce jsem také sledoval dvě série seriálů podle známých fantasy ság. Tou první byla úvodní řada Kola času a bez nějakého protahování musím říct, že je to katastrofa. Pro někoho kdo nezná předlohu, to možná bude fajn seriál, ale s knihami má opravdu málo společného. Velké změny v ději, nesmyslné úpravy, odlišně se chovající postavy a naprosto změněná atmosféra. Poté jsem si pustil druhou řadu Zaklínače a je to lepší. Stále nejsem moc spokojený a dokoukávám spíše ze zvědavosti, ale je to rozhodně povedenější. Každopádně bych se někdy rád dočkal seriálu, který uspokojí fanoušky předlohy. U těchto dvou doporučuji spíše videoherní adaptace.

Žádné komentáře:

Okomentovat