sobota 27. srpna 2022

Score 24 - srpen 2022

V srpnu jsem si pročetl Score 24 které vyšlo v prosinci 1995. Jako hra měsíce byla z jeho stránek vybrána adventura I Have No Mouth, and I Must Scream. Hra se dočkala hodnocení 9/10 i ocenění Score HIT, s čímž musím naprosto souhlasit. Jde o skvělou hru a mé hodnocení 80% se opět s tehdejší redakcí celkem shoduje. 

Recenzí je tradičně velké množství a řada her vypadá skvěle i dnes. Dále tedy opět vypíšu zajímavé tituly v pořadí dle časopisu:

  • Stonekeep - hráno, dohrát
  • I Have No Mouth, and I Must Scream - dohráno
  • Battle Isle 3 - hráno, dohrát
  • Mission Critical - dohrát
  • Aliens: A Comic Book Adventure - dohrát
  • Alien Breed 3D - hráno, dohrát
  • Worms - hráno
  • Mortal Coil - hráno, dohrát
  • Transport Tycoon Deluxe - hráno

V rubrice klasika tentokrát nalezneme jednu z nejlepších plošinovek - Turrican 2. Tato legenda získala svou pověst především na počítačích Amiga a jde o jeden z povinných titulů pro tuto platformu. Profil se tentokrát zaměřuje na firmu Legend, která v minulém čísle okupovala rubriku fenomén. Tentokrát se tak dočkáte pouze stručného představení produkce firmy.

V částech časopisu, která se nezabývá video hrami, je tentokrát také dost zajímavého obsahu. Představení univerzálních pravidel hry na hrdiny GURPS od Steva Jacksona (neplést se stejnojmenným autorem gamebooků) je zajímavé. Pravidla jsou vhodná na různé žánry a doplňující příručky, které se zabývají třeba zbraněmi nebo vozidly, jsou skvělou pomůckou i u jiných her. GURPS je zajímavý i čistě pro hráče video her. První Fallout měl původně tato pravidla využívat, ale nedošlo k dohodě (Jackson byl prý proti takto násilné hře) a tak nakonec vznikl systém SPECIAL. V rámci rozšiřujících příruček se GURPS dočkal i několika licencovaných produktů, například Alpha Centauri, Myth nebo Callahan's Crosstime Saloon, opět může jít o zajímavé čtení i pro nehráče GURPS.

Filmy Síť a Zlaté oko asi není třeba blíže představovat a minimálně Síť by měl vidět každý hráč. Dvou-stránka věnovaná komiksu je tentokrát zaměřena na Supermana a stručně představí jeho vývoj i působení ve filmu. Z knih stojí za zmínku určitě Neuromancer, jedno z nejdůležitějších děl v rámci kyberpunku.

První počítačová multimediální encyklopedie

Z obsahu CD přílohy je zajímavá demoverze První počítačové multimediální encyklopedie. Jde o práci společnosti První multimediální s.r.o., pro spuštění jsou třeba Windows 3 nebo 95. K dispozici je 16 i 256 barevná varianta a na průkopnickou povahu produktu to nevypadá zle. V demu je pouze pár úvodních stránek, především základy a něco z historie. Na svou domu mohlo jít o slušnou sbírku informací, plná verze slibuje 1000 stran textu plus obrázky a videa. Nechybí ani diskmag Pařeniště 13, ale tentokrát jsem pouze krátce prošel obsah. 



Žádné komentáře:

Okomentovat