sobota 2. ledna 2021

Anorakův týden 53/2020 + Souhrn roku 2020

 Rok 2020 byl díky situaci dost neobvyklý a to samozřejmě ovlivnilo i hraní. Někdy bylo času více někdy méně, ale celkově jsem naprosto spokojen. Řadu her jsem jako obvykle doplnil i o související média jako jsou knihy nebo filmy. Dost plánovaných titulů jsem nakonec nehrál, ale zase došlo na neočekávané hry. Dokončil jsem 87 her s délkou od 10 minut po 78 hodin. Úspěšně jsem dokončil také herní výzvu na Databázi her, Hrajte jako RomcaT, Hrajte jako Richmond a s jednou výjimkou i všechny Hry měsíce na High-Voltage. 

Tak a teď už k jednotlivým titulům a statistikám. Nejvíce času jsem strávil s hrou Fantasy General a to již zmiňovaných 78 hodin. Letos se žádná hra nedostala přes 100 hodin, pokud nepočítám kolekci Command & Conquer Remastered Collection s celkovou herní dobou 110 hodin. Roky vydání byly překvapivě rozložené a odehrál jsem překvapivé množství her vydaných v roce 2020 - The Pedestrian, Crystal Caves HD, Ogre King nebo Space Quest: A Son of Xenon. Nejstarší hry jsou z roku 1982 - Zork III, Miner 2049er a E.T. pro Atari 2600. 

I přes některá nižší hodnocení jsem celkově s výběrem spokojený. Na mnoho her jsem se chystal již déle a potěšilo mě i pokročení v rozjetých sériích. Největší radost mi udělalo následující: 

  • téměř kompletní průchod kompilací Final Fantasy VII (Before Crisis mě čeká v roce 2021)
  • pokračování série Zork - Zork III a Enchanter
  • Fantasy General I a II
  • Dragon Quest II
  • zopakování trilogie Eye of Beholder
  • vyzkoušení X-COM: Email games
  • remaster počátku série Command & Conquer
  • pořízení moderního joysticku a s tím spojené hraní X-Wing a Falcon A.T.

Pokud by někoho zajímal můj kompletní seznam dohraných titulů, tak je na Databázi her v profilu. Doufám, že v roce 2021 budu herně stejně aktivní, protože mám velké plány. Samozřejmě chci splnit výzvu a s komunitou na High-Voltage pokračovat v hraní dle Score. Z konkrétních titulů mám v plánu další díl(y) Zorku, Dragon Questu a Final Fantasy. Hodně se těším na nově vydaný Nox Archaist a čekají také další adventury od Sierry. Z modernějších titulů plánuji Control nebo třeba Nier: Automata. C&C mě také navnadilo na RTS takže plánuji Lorii a Age of Empires v definitivní edici. Snad se také dostanu k nějakým dosud opomíjeným klasikám, jako byl letos King's Bounty.

V novém roce přeji všem především zdraví, následované časem a chutí do her. Moje jediné osobní předsevzetí je zásobovat vás články přece jen pravidelněji.

4 komentáře:

  1. Pěkné shrnutí a pro mě tedy velká spousta dohraných her včetně některých pěkně tuhých. Já se svým počtem 8 dohraných her se měřit nemůžu, ale já jsem spokojenej. Překvapila mě informace o téměř 80 hodinách u strategie, přesvědčilo mě to, že si FG II asi pořídím. Já strávil přes 80 hodin u Pillars of Eternity a bylo to možná moc.
    Těším se ale až se přidáš ke hraní Nox Achaist! Já už mám postavy na 4.levelu a když si vypůjčím od Červa jeho slogan, ta hra je tvrdá tak, že by s ní šlo řezat mithril! :-D

    Jinak samozřejmě přeji kromě štěstí a zdraví také hodně radosti z rozvíjení blogu (já jsem v tomto nováček) a hraní her samotných.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch 78h je u prvního dílu, dvojka zabrala 65h, ale obecně jsem ve strategiích spíše pomalejší (alespoň dle HLTB). Dohrál jsem hodně kratších her, takže to rychleji narůstá. U mě jde hraní a čtení hodně na úkor spánku, ale nemůžu si pomoct :-) Na tvůj blog už jsem koukal a těším se na hodně článků.

      Vymazat
    2. Díky Tobě mám v dohraných hrách ten prequel ke Space Questu, doufám, že letos mě znovu inspiruješ :)

      Vymazat
  2. Pěkný souhrn a taky přeji do Nového Roku vše nej a hodně napsaných článků a dohraných her :-)

    OdpovědětVymazat